Menu

Gotuje bo lubie

:)

Pyszny makaron

darekoo

14

Trochę mi smutno, że lato zbliża się do końca. I kładę nacisk na słowa "rodzaj". ha ha! Jesień to moja ulubiona pora roku, a tu, w Południowym Utah, cieszymy się niesamowitym sezonem jesiennym! Powietrze jest lekko chłodne i rześkie. Liście na drzewach zmieniają się w oszałamiające kolory, a ja dostaję dekorację na Halloween i Święto Dziękczynienia. Yay! ALE, ja też kocham lato. Będę tęsknić za grillowaniem na świeżym powietrzu i potlukami z przyjaciółmi. Biorąc dzieciaki pływające co tydzień i nie martwiąc się o moje dzieci, które stresują się w szkole i pracach domowych. Więc myślę, że to jest haczyk 22. 

Pomyślałem, że podzielę się ostatnim letnim przepisem na dzisiejszym blogu. W poniedziałek mamy święto Święta Pracy, a ten KURCZAK MASŁA OWOCOWEGO I GRAPE PASTA SALAD będzie pysznym dodatkiem do grilla! Oczywiście można się nim delektować o każdej porze roku, ale sałatki z makaronem przypominają mi lato, więc nazywam to letnim przepisem

27

Uwielbiam smak sosu makowego, to na pewno jedna z moich faworytów, a po połączeniu z przyprawionym kurczakiem, makaronem, winogronami i zieloną cebulką. To impreza w twoich ustach. Naprawdę.  

Ta sałatka z makaronem to kolejna super prosta recepta. I znowu, jeśli użyjesz kurczaka z rożna, będzie to o wiele szybsze! Wystarczy kilka godzin schłodzić w lodówce, więc po prostu planuj z wyprzedzeniem, aby przygotować na zewnątrz. Możesz nawet podwoić dawkę, jeśli karmisz wiele osób, ponieważ szybko pójdzie! Mam nadzieję, że spróbujesz tego i pokochasz tak samo jak ja.

Składniki
  • 1 (16 uncji) butelka sosu makowego (lubię Krafta)
  • ½ cup majonez
  • 1 Łyżka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 (16 oz.) Pudełko z dużym łokciowym makaronem
  • 2 szklanki ugotowanego, pokrojonego w kostkę kurczaka (doprawionego solą i pieprzem)
  • 4 szklanki czerwonych winogron, pokrojone na pół (miarka po pokrojeniu)
  • ⅔ cup migdały w plasterkach
  • ⅔ filiżanka plastry zielonej cebuli
 
Instrukcje
  1. W dużej porcji miski wymieszać sos makowy, majonez, ocet jabłkowy i sól. Trzepaczka do połączenia. Przykryj i umieść w lodówce podczas gotowania makaronu.
  2. Zagotuj makaron w dużym garnku z soloną wodą do al dente; zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po ugotowaniu spuść wodę i spłucz zimną wodą, aby ostygła.
  3. Dodaj makaron, kurczaka, winogrona, migdały i zieloną cebulę do sosu w misce. Złóż, aby połączyć wszystko. Przykryj folią lub pokrywką i schładzaj w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub dłużej.
  4. Serwuj i ciesz się!

© Gotuje bo lubie
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci